tårta

Har ju glömt att visa vad lillenfår varge jul, födelsedag och årsdag!!
Detta är årets jultårta innan matvraket fick tag på den:



efter:

Äkta lillen att ta det godaste först... haha


nöta nöta nöta

Idag blev det ett ordentligt dressyrpass på nya kandaret.
Han var så himla fin. Direkt i värmingen var han på plats. formen var rund och bärig vilket brukar vara det svåra i värmningen.

när vi värmt upp ordentligt  blev det till att nöta lite enkla byten, sifvärds och skolor som gick riktigt bra! i övergångarna har jag fått in timeingen mycket bättre. jag hade svårt förut att känna in hur mycket jag behövde driva samtidigt som jag tog tillbaka, så det blev väldigt mycket motorstopp i övergånarna.. men det gäller att nöta, som med allt annat.. känna efter och ändra på saker.

eftersom han var så fin fick min vän Amanda sitta upp och känna lite på honom och hon höll med om at han är mycket finare på kandaret än träns. Det är ju himla kul att få se sin häst från marken ibland med!

Fick även höra av min tränare som suttit uppe i cafeterian med ett gäng damer som är där på weekend att det blivit imponerade på min fina häst! Alltid kul att höra:)

Åh vilken lycka det är att rida och ååååh vad jag är sugen på att tävla!!


Hjärtat i somras när vi blev 5a på gripens sommarmeeting!


nya kandaret!







vilken hunk! haha


Vilodag

Idag fick lillen en välförtjänt vilodag. Jag var iväg och köpte kandaret och ettnytt träns! Kan slänga in en bildsen från datorn, men nu har jag fint sälskap bredvid mig så tänkte vara lite social:)

nytt

Här är det nya tävlings schabraket! myyycket fint!



klubbens färger med! :)


finkänsla är svårt

Dagens pass fick bli dressyr i ridhuset. Red på tränsbett och tränade lite delar från LA:6 (som förövrigt blir MSV:C1 till 2011)

målet är ju att vi ska kunna starta det direkt tills tävlingsterminen börjar så nöter någon del ur programmet varje pass, idag blev det galopjobb. började som vanligt med att kolla av för hjälperna, han var pigg och alert.
Red främst den här delen ur programmet

ett problem som uppstår är att lillen backar av riktigt mycket när jag rider mot C. det blir liksom lilte av och på, så när jag driver på så blir han ännu mer osäker och ''sticker lite'' eller vad man nu ska kalla det..  detta har jag också lite problem med i sista halten i program när jag rider upp i galopp..Men för att få en bättre känsla försökte jag verkligen känna innan han hann tänka på att sakta ner så att jag var där och stödde upp med underskänkeln.
Det blir ju så lätt att man åker lite istället för att Rida.
Då fick vi ett mycket bättre flyt och tillslut kändes det riktigt bra! För det mesta handlar det såklart om ens egen ridning, att man själv ska vara lika allert på hästen, som vi vill att hästen ska vara på oss!
men det är just detta som gör de roligt att rida, komma på små knep som gör det hela mycket bättre!


övning för reakiton och tryck

Igår hjälpte jag en kompis lite när hon red. de fick träna på att få hästen kvick för hjälperna.

I början var han gärna lite seg och reagerade inte rikgit för frammåt hjälpen. då fick de jobba med att få fram, ta tillbaka, få fram, ta tillbaka, osv. det gäller att man är lite kvick i frammåt hjälpen och varriera mycket, inte tex att rida frammåt en hel långsida. utan fram några steg, fånga upp, skjut på igen. då bir häsen vaken och snabbare i reaktionen. då får man också channs att sitts träna lite, verkligen skjuta på med rumpan sen plocka upp med överlivet. det är viktigt att man inte tar i handen då för då kommer man tillslut få hela hästen i handen istället. utan målet är att kunna ge en liten och snabb hjälp som gör att hästen reagerar direkt och är lyhörd när upptagningen kommer, likaså där med en liten upprätning av överlivet bara. det ska räcka tillslut!

när hon fick honom vaken för hjälperna hade hon också ett helt annat tryck i gångarten, vilket man också måste tänka på när man tar tillbaka, inte ta tillbaka och bli mat utan samla upp sig fast med samma tryck!

Denna övning fick jag göra ofta på lillen i början för att få honom kvick, sätta sig lite mer på rumpan och bli lätt i fram delen! TOPPEN!



går inte att ladda upp nya bilder... hmm

juuul

Vart lite stilla här nu över julen då det varit mycket att fixa osv.

Ska göra ett litet sammandrags inlägg snart!


Finaste hästen skötte sig som en stjärna idag under passet då de var uppe och röjde snö på taket! 
gjorde riktigt fina skolor och enkla byten! underbart med en så fin häst! en kompis mamma fimade lite så snart kommer nog en liten film upp från dagens pass!! 

lillen kollar vad det är som låter längst bort i ridhuset!
ser ni vilken biff han är! haha liiiite mage med meeeh vafan de är ju vinter och kallt!


vila

Idag blev det inte riktgit som jag planerat.. så lillen fick en vilodag.
Hann komma till stallet och fika lite sen såg vi att en hage hade sprängt igenom till en annan hage.... dumma djur! så fort in med dem innan en olycka hände och vad jag såg var det ingen som haltade!
såklart ställde jag och ange upp på att fixa tråden.. hmm
varmt!


sen började jag fixa klart nya skåpet, flytta upp alla saker och rensa så nu är det nästan klart.
borstae och friserade lillponken och myste massor såklart!


gosefjun <3

När jag gjorde höpåsar var jag tvungen att vara snabb... haha en av stallkatterna, Larry satt på balen och busade. såfort jag skulle ta hö så skulle han fångamina händer... haha de som känner mig vet att jag är rätt så rädd för katter.... hjälp mig


boven i dramat..ser faktiskt läskig ut på bilden men är så söt i verkligheten!


trött kuse

Eftersom det blev ett hårt pass igår blev det ett slött pass ut i skogen för att ¨få sträcka lite på sig utan krav.

kände att han var lite trött sen igår, stod emot lite. men han var superduktig, gick först heeela rundan runt sjön utan att bli rädd och vända en ända gång haha och förbi kossorna kom vi utan problem med! duuuktig kille haha
dock lå det en bil i diket som båda hästarna tyckte var lite skumt haha.. dom ska ju vara på vägen? hmmm.. konstigt!
vi galopperade tilloch med haha utan några skjut eller bock.. han orkade nog inte ;) haha han har ju en tendens att bli lite övertaggad och göra saker innan han hinner tänka... haha mindre bra!

men men.. idag fick han flytta med. Till det lilla blå stallet uppe i stora stallet! äntlien säger littleman haha
nej det ska bli skönt att stå i ett varmstall och då slipper lillen 24 täcken.. den lilla fryslortten :)


trött kuse i sitt nya vintertäcke! haha jag vet att alla diggar hns pannlugg!!

 

får se om det kanske blir uteritt i oron också... hmm beror på vädret, annars lir det ett dressyrpass med lite bommar kanske!


nytt

Idag var jag iväg på lite julshopping. Hann även förbi hööks en liten sväng. Blev ett par stigbyglar i plast till dressyrsadeln. gillar känslan av plaststigbygeln mer än de vanliga och så är de lite mindre kalla nu på vintern!

 
135;-

passade på att kolla kandaret jag tänkt köpa till lillepojken i julklapp haha
den bruna färgen är perfekt till min sadel så får bli ett bruntsånt här:



typ 800;- tror jag


i Göteborg ska jag försöka hitta nya guldboots. Mina gamla börjar bli lite slitna och skulle vilja ha runt om också!
kan de inte göras i rosa?? haha fiiint


Träning

Idag blev det ett hårt pass för Ann!

Eftersom jag fortfarande håller på att rida in mig på kandaret så började vi med att hitta rätta känslan i handen.
Ann tyckte det såg för prydligt ut och ville få fram mer tryck och en lite längre rundare form så jag började med att rida i olika övertempon och lydnad, även ovanliga vägar så att han skulle bli lite mer uppmärksam när det inte är samma gamla vanliga. detta har Ann tagit med sig från Pether markne.
skönt att det ialf ser prydligt ut hursomhellt haha =)
 
när vi hittat form och takt fortsatte vi med skolor. det svåra är ibland att hålla takten om jag tappar ställningen, men idag flöt de på riktigt fint.

i galoppen började vi med enkla byten som funkar riktigt fint nu, efter det gav vi oss på byten!!!
första gången vi tränar på detta.. och faktiskt blev de helt ok, det är såklart mycket kvar men kvalliten finns där känns det som!

vi avslutade med lite ökningar i trav som funkar bra, det svåra är att komma tillbaka, inte att han springer iväg utan att han är lite överlydig så att vi lätt tappar trycket och takten. men det ska bli bra.. en sak i taget!

Som Ann sa, han har fått lära sig många nya saker det här året, vilket hon har rätt i och han har ju gjort allt så himla bra!

kan avsluta med att säga att han var otroligt fin idag! älskar känslan jag får på kandaret!


tagga häst från igår! <3


Vila

Lillen har gått riktigt fint nu senaste dagarna.

i fredags red vi ett dressyrpass med kandaret på. Han är så lätt och fin i munnen och gick riktigt bra, trotts den lilla vintervilan!

skänkelvikningarna sitter i ryggmärgen nu och öppnorna börjar verkligen flyta på. Lite svårare är slutorna men de har vi inte tränat så mkt på.något jag tränaer varge pass är enkla byten. det svåra är att få ett flyt i avbrottet, då han är lite överkäsnlig. jag får absolut inte ta något i handen för då blir det tvärnit, så jag måste verkligen bara räta upp mig. men det är svårt att vara så liten i hjälperna änsålänge.. halterna är ju lite samma problem. Det blir oftast tvärnit haha fast det gäller ju bara när jag kommer in i galopp, traven är enklare!


i lördags joggade jag med pehlamet i. han äälskar det bettet så därför rider jag ibland på det med för att varriera lite mellan kandar, träns och pehlam. Då blir han finast i munnen :)

igår fick han vila då jag inte hann rida mellan alla bravader haha det var avslutning på ridskolan så vi i Maskus hade hand om allt!

Eftersom det var avslutning kom även Nykvarns Ridsport och sålde... perfekt haha
lillen fick ett nytt fint vintertäck och ett nytt tävlingsshabrak! jätte fina och bra priser! jag rekomenderar verkligen nykvarns! GRYMT


i höstas på en av div 2 omgångarna! tror vi blev placerade i båda klasserna! :)
Finaste killen!


Ny kompis

Igår släpptes lillen ihop med en ny kompis, Archi.

det gick lugnt till och dom verkar trivas riktigt bra tillsammans vilket är roligt!
han har ju inte stått med någon här på ekelund innan och inte heller hos förra ägaren då han kunde vara lite väl tuff innan men inte en ända gång visade han de nu! :)


Archi och lillen pussas!



till och med äter från samma hög! ojoj det krävs mycket för att få dela mat med lillen kan jag säga haha han ääälskar mat!


min bästa vän



F. 1996
e- Erbstein ue- Micko tilly

¨Lillen¨, som jag kallar honom köpte jag vintern 2009.
Innan han kom till mig har han bara gått som hopphäst, men vi upptäckte snabbt hans talang för dressyren så omskolningen började strax efter vintern.
Vi var på våran första dressyrtävling bara några veckor efter ankomsten och red två klasser på ca 60 %. Han var väldigt svag och gick i en väldigt låg form.

Under året som gått har vi debuterat upp till LA:4 med ritter på nästan 70 % och placeringar.
Till våren planerar vi att debutera LA:6 och delta i div 1 laget. Vi har blivit placerade i mer än hälften av våra starter detta år och procenten har bara ökat. 

Lillen är en väldigt personlig häst. Han är världens gosigaste och äääälskar att bli kliad, i praktiskt taget ÖVER ALLT haha. Han kan även ha lite humör men är aldrig dum!
Han är väldigt trevlig att ha med på tävling då han går in själv och står där som ett lamm, äter och dricker som vanligt och stressar inte upp sig i onödan J

 Kan avsluta med att jag är så otroligt kär i min häst och otroligt tacksam över att just Lillen är min!





min älskade bästa vän<3


RSS 2.0