Krångel..

Jag har lyckats tappa min telefon för sista gången i stallgolvet... därav den dåliga uppdateringen, då jag har mitt internett i telefonen..
Ska skaffa fram en så fort jag kan..
 
 
Lillen går iallafall som vanligt, otroligt bra. Nu har vi börjat utmana med byten åt det svåra hållet på linjerna som ligger i programmen. Funkar jättebra, även om han ibland blir något efter i bak, så tar han hjälpen och byter ordentligt.
 
Kommer att åka till Lotta den 11 tror jag. LÄNGTAR!!!
 
 
Vädret är ju helt otroligt nu, lite kallt kanske, men jag orkar inte klaga. Det kommer aldrig hjälpa ändå. Finns för mycket klagande personer... Sluta gnälla, klä på er och gilla läget!
 
Har jobbat kväll hela veckan och när jag kommer hem efter 11 på kvällen är det månsken. Hoppas verkligen att det är det i morgon, för isånnafall blir det fältet! Det är helt magiskt att rida i månsken och snö!
 
 
Från i somras! då gnäller alla på att det är för varmt i stället ;)

Soooool

Vilket väder der varit idag!!! Soool, blå himmel och kallt! OPTIMALT!!!
 
Kunde naturligtvis inte låta bli att rida ute på fältet i solskenet och den skimrande snön.
Han var fin och lydig, gjorde bra byten och skolor!
 
Har ingen kamera för tillfället så det kommer bli lite tjatigt med bilder... men meeen
 

UNDERBART!

Finns det någon bättre känsla  än att rida på ett snöfyllt fält i mörkret?!
Det är knäpptyst, det ända man hör är hästens flås.
 
Han tyckte det var roligt, men jobbigt haha. Jag satt mest och log..
 

 
 

Gårdagen

Gårdagen blev hektisk.
Han bara hem från jobbet för att snabbt byta om och gå till stallet för att ta in hästarna... i 30cm snö.... haha tror ni jag var svettig efteråt?! De har ju rätt bråttom in så man fick hålla ett högt tempo med. Direkt upp på min stjärna när alla var inne. Ett kanonpass i ridhuset. Tränade mycket samling och att han verkligen ska vinkla in bakbenen. Red tillslut igenom några delar ur msvc2 som gick galant. Allt är så mycket enklare nu när jag fått rätt hjälp!
 
Sen var det full fart med att fixa stallet för att sen åka vidare till nästa häst, underbara Gangster!! Han var verkligen fin stundtals. Han är lite vaplig och tar gärna en hjälp frammåt istället för samling. Men efter ett tag var han med på noterna och gjorde jättefina fattningar och behöll samlingen i dem, vilket har varit svårt förut.
 
Sen var det bara hem, dusch och däcka.. går man upp halv fem så blir man trött av att komma hem nio utan en ända paus haha. Men det gör mig inget när jag får rida så fina hästar och göra det jag älskar mest!!!
 
Idag blir det samma fokus med lillen som igår, ska starta med en skritt ut i snön först, så han värmer upp och får pulsa lite. 
 
Fina Ganster!!
och såklart fiiiinaste killen!!!

Dåligt..

Det är illa med min dåliga uppdatering.. shame on me!
 
Idag är det iallafall lite jobb på schemat, följt av att ta in alla hästarna, rida lillen och sen åka och rida G! Ska bli riktigt kuuuul att sitta upp på honom igen.
 
Ska försöka hinna med något till inlägg idag!
 
Kram Maria

DRÖM

En dröm jag alltid haft är att vinna en klass i t.ex. scandinavium eller någon stor arena. Låten som ska spelas när jag kommer in på prisutdelningen är:
 
 
Eller
Refrängen på denna är perfekt!! Brukar tagga med den när jag åker till tävling!
Man kanske ska börja rida fram med denna i öronen så man får ännu mer självförtroende? ;)
 
 
Förstå vilken mäktig känska... Jag bara SKA dit!

MÅL 2013

Målen under året kommer att vara tuffa. Det är dags för lite press känns det som.
Jag är redo för tuffare utmaningar under tävlingssäsongen och hoppas på att klara dem utan problem.. eller rättare sagt, det SKA jag!
 
Jag vet att allt hänger på mig, då lillen är med på allt jag ber om. Ber jag om ett dåligt byte, byter han dåligt. Inget är gratis. Självklart gör han allt rätt om jag ber om det rätt. Den BÄSTA läromästaren kan man säga!!
 
Tävklingsmässigt kommer säsongen starta med någon MSVC för att känna av och målen är då: Att rida ett felfritt program och det ska ligga på allraminst 65%. Vi är så bra att vi inte ska behöva rida på mindre. Självklart kan det hända vad som helst på banan. Men då är det noggran utvärdering och rättelser som gäller.
 
Målet för MSVB: Att sätta bytena är största fokus. Allt annat ska redan sitta. Andra målet är även att hinna kvala till MSVA.
 
Målet för MSVA om vi nu lyckas med delmålet dit är: Få rutin och känna på hur det är att visa de svårare momenten som serier osv.
 
 
Övriga mål för året är: Lägga upp planeringen noggrant och forsätta utvecklas mer i tankar och praktiken.
Självklart att bli säker i bytena och våga lita på att jag KAN!!
 
 
 
 

Håll i er

Tänkte skriva ihop målen för 2013, ikväll.
Det kommer bli en bra säsong, det vet jag!!
 
Kram Maria

vilodag

Slänger in ett mobilinlägg lite snabbt! Idag blir det vila för Littleboy. Han får alltid vila minst 1 till 2 dagar per vecka, ibland 3. Jag tycker många missar att faktiskt ge dem en chans att återhämta sig från all träning. Tänk dig själv att träna sju dagar i veckan konstant?! Lillen har alltid gått bättre och bättre och vi har aldrig behövt backa något steg och han känns varje dag lika mjuk och eftergiven i sidorna. det måste vara ett vinnande koncept jag kör på. ;)

Ett pass

Tänkte skriva lite om hur jag tänker under ett pass och vad fokus ligger på.
 
Startar såklart med att skritta fram låg i formen och känna lite i sidorna.
När jag joggar igång rider jag innanför spåret rakställd. Fokus ligger på att få honom jämt framme mellan hand och skänkel i båda sidorna. Aktivitet i bakben utan att tappa takten.
 
Något jag gjort fel länge och fått höra är, rid frammåt för att få upp formen.... Självklart ska det finnas energi men det tar jag förgivet att det finns från start, annars är det helt menigslöst. Man kan inte rida fram en häst till att jobba rätt utan det ska finnas energi att jobba ifrån.
 
I varje hörn eller volt är det bara vikt och skänklar som styr. Tryck in innerbak under honom och in med ytterbog så att han spårar optimalt. 
Kollar av kommunikationen genom igång/av saktningar där fokus ligger på att allt sker i ''uppförsbacke'''.
Samma i galopp innan jag börjar med några rörelser.
Jag börjar aldrig med något innan jag känner att han är med på alla hjälper och checkar.
Efter det rider jag ofta olika programdelar, samling osv. Detta varierar såklart mycket.
 
Det här är något som gjort att jag fått känna på hur det faktiskt ska kännas och innebörden med hjälper osv.
Lillen har aldrig gått bättre eller varit finare. Får kommentarer att det ser så otroligt bra ut nu. Detta gör att jag blir så otroligt taggad tills tävlingarna drar igång då jag vill bevisa att vi kan!
 
 
Frågor på det?
<3

ofokus

Startade dagens pass i ridhuset, men valde att ta ut honom en sväng då hans fokus låg på allt annat än mig..
 
Han blev stressad och ville inte lyssna på vad jag bad om. Sjukt pigg också så han fick ut och rasta huvudet i skogen istället. Det finns ingen anledning att fortsätta om det inte är hundra procentigt, för jag vet att han kommer vara lika fin i morgon som alltid om han får rasta av sig lite. Han har gått väldigt tuffa pass nu och det märks att han blir mer och mer vältränad då han blir piggare och känsligare för varje dag nästan.
 
Ska skriva ett litet inlägg om vår nya taktik i morgon tänkte jag.
 
Nu är det sovdags!
 

2013

Halloj
 
God fortsättning på er!
 
Nu är vi äntligen tillbaka i bloggvimlet. Det har hänt otroligt mycket under tiden bloggen varit tyst.
 
Vi har äntligen hittat rätt tränare och utvecklats enormt på kort tid.
Tävlingssäsongen ser ljus ut och snart är upplägget klart.
 

Somliga startar nyårsfesten i stallet med att göra höpåsar åt världens finaste kille ;)
 
Imorgon ska jag sitta upp på en häst som jag länge velat testa, ska bli otroligt spännande!
 
Godnatt

RSS 2.0