Fegis?

Jaaa jag kan inte säga att jag har en särskilt modig häst...
Idag när vi red så la lillen en fin hög på vägen. När vi skulle hem igen... jaaa då vågar han inte gå förbi högen först.. hahaha jag kunde inte låta bli att skratta. Hur orkar han vara så rädd?!

Han var iallafall superfin, red mycket lösgörande och mest i skritt. Travade och galopperade bara av honom rätt kravlöst och han gick som en pansarvagn! självklart stod en älg ivägen så var faktiskt tvungen att vända. Är väldigt skeptisk till fjolårskarlvar då de kan vara läskigt nyfikna och inte fatta riktigt.
Men lillen hann aldrig se den fina kalven som tur var.


förra året, Superdålig sits men oj vilken fin häst jag har!

Nyshoppat!

Åkte till Bidermans en sväng efter jobbet idag. Hittade en sak jag inte sett innan. Jag kanske är efter men men haha


Som en diskborste man tvättar hästen med. Man har schampot i handtaget och klämmer ut det när jag gnuggar.
Jag ser fram emot att testa den till helgen, då den verkar sjukt smidig och förhoppningsvis bra då den verkligen kan komma in i pälsen!

Hittade även en ny tävlingsblus,


Jag är egentligen lite anti Kingsland eftersom aaalla har det, det blir ju lite tråkigt. Men den var så fin och satt perfekt så kunde inte låta bli.. haha Även den blir invigd i helgen såklart :)

Flygtur!

Nää älgarna kunde inte hålla sig idag heller.. Men idag höll de sig på skapligt avstånd haha
Lillen är så rolig. Han reagerar inte ens på älgarna, men AKTA EN STEN!!!!! ungefär så... haha idag blev han så skraj för en sten så han skjöt i taket ungefär.. jag flög med men landade som alltid på halsen haha tokpelle..

Men han gjorde otroligt bra skolor idag! De har  aldrig känts bättre faktiskt. Så det känns ju okej inför helgen :)


Bara jag som längta lite till vintern? hihihi

Måndag!

Hallå hörni!

Idag skiner solen och klarblå himmel, jag är såklart på jobbet då.. haha
Men inte ska man klaga, det är för tråkiga gnällspikar! ;)

lillen blev riden både i fredags och lördags av min fina vän Freja som ställer upp i vått och tort.
så igår gick jag en promenad med honom bara så han får röra på lederna.
Han var extremt pigg och tillslut var det nästan mer så att det var han som var ute och gick med mig.. haha han som är den annars mest väluppfostrade hästen ever, charmtroll är vad han är, tur för honom haha.

Nu har jag även en lite plan. En rolig plan. Det blir så att vi tävlar två dagar nu till helgen.
Jag resonerar såhär:
Han känns helt hundra, han orkar mer än vad vi gör nu, Jag rider skolor och sidvärts utan problem, och våra ''pass'' är ungefär 20-30min. Det sliter inte mer på honom om jag rider ett program än om jag rider på vägen. Ett program är 5-6 min långt och jag behöver inte rida fram så länge alls, bara se till att skritta honom varm i lederna, sedan bara trava och galoppera igenom och rakt in på banan.

Självklart skulle jag avbryta eller strunta i att starta om han inte skulle kännas redo eller fräsch. Detta är mest bara en rolig grej både för mig och för honom, jag behöver starterna på nacken och han uppskattar nog att få åka på tävling igen. Kommer rida en msvc lördag och söndag och det är inga direkta krav egentligen, eftersom vi inte tränat något alls nu. Men det jag kännt på honom nu har han aldrig varit finare och duktigare. Det känns extremt lovande inför kommande tävlingar!

Idag ska jag jobba igenom honom, hoppas vi slipper möta alla dessa älgar som ska komma på besök hela tiden haha

 

Ett år sen


vaaarmt!

Äntligen har sommarvärmen kommit!

Jag matchade såklart in dagen så att jag red när det var stekhett.. men det var roligt ändå och vi överlevde fast än vi båda blev dyngsura haha

Han känns så otroligt fräsch och fin, jobbar mycket sidvärtes på vägarna och han har aldrig varit så lydig! lägger faktiskt i lite galopp då och då också, det är ändå mer skonsamt för benen på honom än trav! Han är överlycklig, bockar och studsar haha han gjorde dessutom två riktigt bra byten åt det svåra hållet.. hihi!
Känns som att många poletter fallit ner under vilan, som antagligen satt riktgit fint för oss!


Ikväll firas lönen och sommarvärmen med alla fina vänner nere i hamnen!
Imorgon åker jag även till öland så lillen kommer få gå i hagen eller om vi har tur får han en tur någon dag!


Han fick ett bad när vi kom tillbaka. Han vill alltid stå och gosa med strålen mot mulen innan jag får fortsätta spola haha världens sötaste!

ska strax iväg

Visst är det fint med lite semester?!
Jag har den här veckan ut sen börjar allvaret igen..

Jag ska iväg till mariefred nu för att hämta mitt kandar och träffa lite vänner.
Sen till stjärnan för att röra på honom, som förövrigt ser höggravid ut... han har verkligen blivit FET av att gå i sin stooora hage med massa gräs, utan att träna. Men aldrig att jag skulle sätta honom i en liten hage bara för att han kan bli fet!!


Iallafall idag tänkte jag trava lite faktiskt!
Längtar såååå tills vi kan trimma som vanligt igen!


Fina pärlan

Vi är tillbaka

Jag har haft lite bloggvila nu när min prins haft en rejäl vila..

Han fick problem med en hov, vilket har tagit mer än tre månader att komma iordning från.
Nu har jag börjat sätta igång honom, men än så länge skrittar vi bara. Ska börja trava nu i veckan, då bara kortare sträckor men ändå, känns otroligt skönt att sitta på honom igen!

Har ju ridit lite andra hästar under tiden, men kan inte beskriva känslan jag får när jag sitter på lillen nu igen!

Det är såklart extremt tråkigt att vi missat hela tävlingssässongen nu i sommar, men hästens välmående går allra först och vi har ju några tävlingar kvar detta år och så får vi finslipa extra inför nästa år!


Jag och prinsen en av de första dagarna jag satt på honom. Han är helt tokig i att få gå igen och jag får nästan alltid sitta och bromsa honom för att han inte ska börja springa, haha

Han blir så himla butter när han inte får jobba, så det har varit tre långa och tråkiga månader för både honom och mig. Men nu skiner han av lycka så fort jag kommer till stallet! Världens underbaraste kille!

RSS 2.0