övning för reakiton och tryck

Igår hjälpte jag en kompis lite när hon red. de fick träna på att få hästen kvick för hjälperna.

I början var han gärna lite seg och reagerade inte rikgit för frammåt hjälpen. då fick de jobba med att få fram, ta tillbaka, få fram, ta tillbaka, osv. det gäller att man är lite kvick i frammåt hjälpen och varriera mycket, inte tex att rida frammåt en hel långsida. utan fram några steg, fånga upp, skjut på igen. då bir häsen vaken och snabbare i reaktionen. då får man också channs att sitts träna lite, verkligen skjuta på med rumpan sen plocka upp med överlivet. det är viktigt att man inte tar i handen då för då kommer man tillslut få hela hästen i handen istället. utan målet är att kunna ge en liten och snabb hjälp som gör att hästen reagerar direkt och är lyhörd när upptagningen kommer, likaså där med en liten upprätning av överlivet bara. det ska räcka tillslut!

när hon fick honom vaken för hjälperna hade hon också ett helt annat tryck i gångarten, vilket man också måste tänka på när man tar tillbaka, inte ta tillbaka och bli mat utan samla upp sig fast med samma tryck!

Denna övning fick jag göra ofta på lillen i början för att få honom kvick, sätta sig lite mer på rumpan och bli lätt i fram delen! TOPPEN!



går inte att ladda upp nya bilder... hmm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0